Omdat elk bedrijf uniek is, biedt DeeSighn verschillende opties aan voor professionele e-commerce. In onze vorige blog vertelden we over de mogelijkheden van een WordPress-website of -winkel. Als uw webshop al wat verder op weg is, is Prestashop een zeer interessante optie. We vertellen u er graag meer over!

Wat voor shop?

Prestashop heeft overeenkomsten met WordPress, maar verschilt ook wezenlijk van deze software. Net als WordPress is Prestashop ‘open source’-software. Het programma is gratis te gebruiken, en er is een levendige community waarvan de leden elkaar helpen met problemen. Een andere overeenkomst is dat Prestashop uit te breiden is met (soms gratis) modules. Dit scheelt u behoorlijk wat in de aanschafkosten. Een webwinkel met Prestashop levert u een hoogwaardige site op voor een relatief lage prijs.

Kort gezegd is WordPress eigenlijk website/blog-software die óók voor een webshop gebruikt kan worden. De nadruk bij Prestashop ligt op e-commerce: een ‘normale’ site bouwen heeft met Prestashop eigenlijk geen meerwaarde. De voordelen worden vooral duidelijk als u een grotere, of meerdere kleine online winkels uitbaat. Vergeleken met WordPress en WooCommerce, werkt Prestashop bijvoorbeeld met een (veel) groter aantal producten, en komt het standaard met ‘business-to-business’-mogelijkheden.

Efficiency en schaal

In Prestashop beheert u gemakkelijk meerdere webwinkels tegelijk. Daarnaast werkt de software prima met meertalige sites, én verschillende valuta’s. Erg handig als u zakendoet met het buitenland.

Prestashop - Ondersteunt verschillende valuta

De combinatie van WordPress en WooCommerce is gemakkelijk zelf bij te houden, of aan te passen. Het is een prima combinatie als u zelf graag met de inhoud van uw webshop bezig bent. Als u zich wilt richten op het runnen van de webwinkel zelf, vanuit het oogpunt van efficiency of schaal, is Prestashop een betere keuze.

Prestashop en DSCloud9

Sterker nog: het wijzigen van uw Prestashop-webwinkel is vaak ingewikkelder dan het in WordPress/WooCommerce zou zijn. De community is een stuk kleiner dan die van WordPress, dus het is lastiger om antwoorden op uw specifieke probleem te vinden. Daarnaast gebruikt Prestashop meer resources dan WooCommerce, waardoor het iets duurder is om te hosten. Daar tegenover staat weer dat de zoekfunctie in Prestashop standaard erg goed is.

Een ander groot voordeel is dat de software prima werkt met ons Enterprise Resource Planning-programma (ERP) DSCloud9. Deze software houdt automatisch alle informatie bij die voor u belangrijk is. Orders van uw verschillende webshops lopen automatisch binnen; u heeft uw totale voorraad en administratie in één duidelijk overzicht. DSCloud9 geeft u de kans om uw webshop(s) efficiënt te laten beheren, zonder dat u veel tijd aan de inhoud van uw site moet besteden. Met de combinatie van Prestashop en DSCloud9, heeft u bijna geen omkijken naar uw webshop, en kunt u zich focussen op het commerciële aspect.
Prestashop - Focus op commerciële aspecten

Het gemak van de cloud

Natuurlijk begeleidt DeeSighn u professioneel bij de implementatie van DSCloud9. Nadat wij uw wensen en behoeftes duidelijk op papier hebben, beginnen we met een passende invoering van het ERP-systeem. Een nieuw programma vergt altijd gewenning, dus geven we u en uw medewerkers een uitgebreide hands-on training.

Het vertrekpunt voor DSCloud9 is het open-source ERP-programma Dolibarr. De software verenigt alle operationele informatie van uw bedrijf in één overzicht. Het programma draait in de ‘cloud’, dus – mits u een internetverbinding heeft – kunt u overal inloggen om aan de slag te gaan. Voorraad (ook op meerdere locaties), (klant)informatie, adresgegevens, bestellingen: ze zijn overal à la minute te checken.

Succes!

Een webwinkel in Prestashop, ondersteund door DSCLoud9, is niet per se beter dan de combinatie WordPress en WooCommerce die DeeSighn ook aanbiedt. Welke aanpak het beste is, hangt natuurlijk voor een groot deel van uw plannen af. DeeSighn denkt graag met u mee: samen doen we er alles aan om uw e-commerce-plannen tot een succes te maken!

Wilt u weten wat DeeSighn voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Hopelijk tot snel!